Boligindretning

De 10 bud for sunde kvinder

Glad og sund kvinde

Vil du gerne have et langt, sundt og lykkeligt liv? Vi har fundet ti ting, der hjælper dig!

Bud 1-3

Hvem vil ikke gerne være sund – uden at leve på en streng diæt af gulerødder, kildevand og sure spinning-sko? Det vil vi i hvert fald gerne!

Derfor har vi samlet disse ti bud til sunde (og dovne) kvinder – og bare rolig, de fleste af dem er altså ganske lette at føre ud i livet!

Bud # 1: DRIK THE

Grøn the er nok det nærmeste, du kommer på en trylledrik, der gør dig sund in no time – og helt uden besvær. De kloge hoveder på Harvard University har i hvert fald fundet ud af, at de grønne dråber forebygger stort set alle former for kræft, som for eksempel hud, bryst, lunge- og tarmkræft.

Tre kopper grøn the om dagen gør dig desuden mere modstandsdygtig over for diverse hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og åreforkalkning – og så er det sundt for bakteriefloraen i din mund.

Hvis du vil have maksimal sundhedsvaluta for dine the-penge, skal du lade theen trække 3-5 minutter, inden du kaster dig over den. Så får alle de sunde stoffer nemlig tid til at svømme fra the-brevet over i vandet.

Bud # 2: DYRK MASSER AF SEX

200 orgasmer om året? Ja tak! Ikke nok med, at sex er sjovt – nu har en amerikansk undersøgelse også vist, at det er super sundt. De 200 årlige orgasmer skulle efter sigende reducere din krops alder med syv år, fordi du både får god motion og udskiller lykke-hormoner, mens det sker. Hvordan forskerne så lige har fundet frem til tallene i undersøgelsen, aner vi ikke en brik om. Men det lyder sjovt – og vi er villige til at lade tvivlen komme dem til gode!

Bud # 3: PUMP NOGET JERN

Det her er et af de lidt hårdere sundhedsråd – men du kan godt! Omkring 70 procent af alle kvinder får ondt i ryggen på et tidspunkt i løbet af deres liv. Og den bedste kur mod rygsmerter er altså styrketræning.

Derudover forebygger du osteoporose (skøre knogler) og nedsætter risikoen for hjerteproblemer, når du løfter jern. Og så skal vi selvfølgelig heller ikke glemme at nævne, at det giver dig en fast og lækker krop… men det er altså bare en ekstra bonus!

Bud # 4: FÅ IKKE BØRN FOR SENT

Hvis du har tænkt dig at få et par unger på et tidspunkt, er det sundest ikke at vente alt for længe. Et stort forsøg fra Oxford University blandt over en million kvinder viser nemlig, at du reducerer risikoen for at få brystkræft med syv procent, hvis du bliver gravid, før du fylder 30. Du skal bare lige huske, at der altså følger en skrige-unge med sådan en graviditet – så lad være med at gøre det, før du er helt klar!

Bud # 5: GÅ UD I SOLEN

Og nu vi er ved det der med at avle: Sørg for at få rigeligt med D-vitamin, hvis du gerne vil have børn engang. Vitaminet mindsker nemlig risikoen for PCO; en hormonforstyrrelse, som hver 7. danske kvinde lider af, og som blandt andet kan medføre barnløshed, overvægt og diabetes.

En undersøgelse fra Yale Universitetet viser faktisk, at kvinder, som får et ekstra sprøjt D-vitamin, reducerer risikoen for hormonforstyrrelsen PCO med 99 procent! Og her stopper festen ikke: Vitaminet er også godt mod depression, og det styrker dine knogler.

Og den bedste måde at få D-vitamin på? Det er faktisk ved at gå en tur ud i solen. Der er dog ingen grund til at overdrive – 20 minutters sollys om dagen er nok til at give dig alle de D’er, du har brug for.

Bud # 6: SPIS FOLINSYRE

Normalt er folinsyre kun noget, gravid kvinder går op i – men det er faktisk altid god en idé at tjekke, om dine vitaminpiller indeholder syren. Den nedsætter nemlig din risiko for at blive ramt af øjenforkalkning (AMD), der kan gøre dig blind, med over 40 procent.

Ud over vitaminpillen kan du få folinsyre ved at spise grønne grøntsager som for eksempel spinat og broccoli.

Bud # 7: VASK HÆNDER

Den allermest effektive måde at undgå bakterier og andre små, ulækre sataner er at vaske hænder regelmæssigt. Men det er faktisk ikke alle, der gør det ordentligt – en britisk undersøgelse har vist, at omkring 30 procent af kvinderne derovre ikke vasker hænderne ordentligt!

Så det er frem med vand og sæbe, når du skal lave mad, eller når du har været på toilettet, rørt ved dyr eller pudset næse! Men lad være med at gå helt bakterie-amok i renseservietter, rensegele og alskens sprit og møg – på længere sigt har de den helt modsatte effekt; de ender faktisk med at gøre din krop mindre modstandsdygtig over for bakterieangreb.

Bud # 8: LAD VÆRE MED AT BLIVE FOR TYND

Du er helt sikkert godt klar over, at det er temmelig usundt at veje for meget. Men vidste du, at det er næsten lige så slemt at være for tynd? Ifølge den tidligere nævnte britiske undersøgelse blandt en million kvinder var de sundeste dem, der havde et BMI på omkring 24 – det svarer til, at du skal veje omkring 65 kilo, hvis du er 165 cm høj.

Bud # 9: SPIS FLERE BANANER

Hver femte dansker bliver ramt af depression på et tidspunkt i deres liv – dobbelt så mange kvinder som mænd. Hvis du vil forsøge at undgå at blive en af de deprimerede, gælder det om at holde serotonin-niveauet i hjernen højt. Flere læger mener, at det hjælper at spise masser af hytteost, kalkun, blommer og bananer – gerne op imod 11 bananer om ugen!

Bud # 10: HAV DET SJOVT!

Okay, indrømmet: Sundhed har det med at blive kedeligt. Du må hverken spise slik, drikke bajsere eller ryge smøger, hvis det står til alle de kloge. Men så er det, du skal huske på det allersidste (og vigtigste) sundhedsråd i Womans 10 bud til sunde kvinder: Husk at have det sjovt! Et godt grin er nærmest lige så sundt som en tur i fitnesscenteret: Det er godt for både immunforsvaret, blodomløbet og blodtrykket, og det modvirker stress. Så husk at grine højt med veninderne, hver gang I sidder med en cocktail i den ene hånd og en håndfuld chips i den anden. Så skal det nok gå alt sammen!

Billed: TheVirtualDenise/pixabay.com

Share: