BoligBoligindretning

9 tips til at indretning af bryggers

Lyst bryggers med smarte opbevaringsløsninger

Bryggerset … rummet der på en eller anden måde altid er fyldt med vasketøj, mudrede støvler og rod, og som aldrig rigtigt bliver færdigt.

Men det behøver ikke at være sådan. Med en smule planlægning og indretning, kan bryggerset ligefrem blive et hyggeligt og flot rum i huset.

Her er inspiration til indretning af bryggers og 9 tips til, hvordan du kan gøre dit bryggers både praktisk og hyggeligt.

1. Gør det funktionelt

Et funktionelt bryggers i dit hjem, skal både kunne fungere som vaskerum, grovkøkken, entre og garderobe, hvor du kan vaske tøj, hænge til tørre og opbevare støvsuger, rengøringsartikler og ikke mindst familiens mange sko. Sørg derfor for at have god plads til de forskellige ting, skab overblik og gør det nemt at komme til dem.

2. Gør det hyggeligt

Et bryggers behøver ikke at være koldt og klinisk. Gør det hyggeligt og personligt ved at vælge en varm farvepalet, tapet, hyggelige belysning og eventuelt nogle dekorative elementer som planter og plakater.

3. Opbevar tingene ordentligt

En af de største udfordringer i et bryggers er opbevaring. Sørg for at have ordentlige skabe og hylder, i din bryggersindretning så du kan opbevare tingene pænt og rydde dem af vejen, når du ikke bruger dem. Gem gerne vaskesøjlen, strygebræt og vasketøjet væk i indbyggede skabe med skabslåger, som du kan lukke, så eventuelle gæster ikke møder dit vasketøj i din entré, som det første, når de besøger dig.

4. Husk ventilationen

Et bryggers bliver hurtigt fugtigt, klamt og indelukket, hvis ikke det er godt ventileret. Sørg derfor for at have en god udluftning, så du undgår kondens, fugt og ikke mindst skimmel.

5. Gør det praktisk

Dit bryggers skal være praktisk, så gør det så enkelt som muligt. Vælg en vaskemaskine og tørretumbler med frontbetjening, stil dem ved siden af hinanden, i stedet for oven på hinanden og placer dem midt i skabet, med skuffer under, så du ikke behøver at bøje dig ned. Det giver en langt bedre arbejdsstilling.

6. Vasketøjskurve og bløde tekstiler

Bryd det sterile bryggers-look med gardiner foran din vaskemaskine og tørretumbler og vælg søde vasketøjskurve i i bløde materialer. Hav gerne en vasketøjskurv til farvet tøjvask og en til hvidt, så du ikke skal sortere igen senere. Husk i øvrigt at tømme dem jævnligt, så der ikke bliver fugt og kulde, som kan give lugtgener.

7. Multifunktionelt bryggers

Et bryggers skal ikke kun bruges til vasketøj. Det kan også fungere som et praktisk opbevaringsrum, et kontor eller et hobbyrum til andre gøremål. Med de rette møbler og indretning kan du nemt skabe et multifunktionelt bryggers, der passer til dine behov.

8. Brug væggen til opbevaring

En af de største udfordringer i et lille bryggers er mangel på gulv- og opbevaringsplads. Men du kan faktisk få styr på det ved at bruge væggene. Hæng hylder op og stil dine rengøringsmidler, støvsugerposer og vaskepulver på hylderne. På den måde er der ikke brug for et rengøringsskab, og det bliver også nemmere at finde det, du skal bruge.

9. Hold orden

Det er meget nemmere at holde orden i et lille bryggers, hvis du har et fast system for, hvor tingene skal stå. Sæt dig ned og tænk over, hvordan du bruger dit bryggers og hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv. Måske kan du have en kurv til vasketøj, der skal i vaskemaskinen og en kurv til tøj, der skal hænges op. Så ved du altid, hvor tingene er, og du undgår at skabe rod.

Photocredit: PlanetCare / Unsplash.com

Share: