Boligindretning

Dobbeltsengen er dårlig for søvnen

Kvinder ligger alene i seng og sover

Det kan godt være, at det skønneste i verden er at ligge i ske med dit hjertes udkårne – men det er altså ikke særlig godt for søvnkvaliteten. Det (be)viser en ny undersøgelse fra universitet i Wien, Østrig.

Et forskerhold lod 8 barnløse par sove sammen i 10 nætter og sove hver for sig i yderligere 10 nætter. Undervejs lod de parrene udfylde spørgeskemaer om deres søvnkvalitet, og de målte også deres søvnmønstre ved hjælp af en måler på håndleddet.

Inden undersøgelsen sagde de fleste mænd, at de sov bedre, når de sov sammen med kæresten, mens kvinderne mente, at de ikke sov bedre af at dele seng med manden i deres liv. Kvinderne havde ret ? undersøgelserne viste nemlig, at både mænd og kvinder sov mere uroligt, når de delte seng (også selvom de ikke havde sex).

Allerværst så det ud for mændene. Søvnmanglen betød, at deres niveau af stresshormon gik voldsomt i vejret, og det gjorde det sværere for dem at udføre selv simple opgaver dagen efter. Kvinderne var heldigvis ikke helt så slemt angrebet. Selvom de sov mindre, sov de tilsyneladende dybere, for de hævdede i hvert fald samstemmende, at de var mere udhvilede end de burde være i betragtning af, hvor mange timer de havde sovet.

Undersøgelsen viste også, at kvinderne huskede flere drømme, når de sov alene, og mændene huskede deres drømme bedst efter de havde haft sex.

DieterRobbins/Pixabay.com

Share: