BoligHus & HaveSponsoreret

Kom røg i stuen til livs med en røgsuger

Dame foran pejs med røgsuger

En brændeovn er oftest tiltænkt som en hyggelig tilføjelse til hjemmet, som man kan sidde og hygge foran med familie eller venner. At lytte til lyden af knitrende brænde med en varm kop kakao eller te i hånden, kan nemlig noget helt specielt – især i de kolde vintermåneder.

Desværre følger der også andet end bare hygge med en brændeovn, og de hyggelige stunder bliver ofte afbrudt af røg- og lugtgener, eller at ilden går ud og er svær at tænde op igen. En brændeovn kan derfor hurtigt ende med at blive hårdt arbejde og noget, man sjældent har lyst til at tænde op i.

Fortvivl dog ikke! Med en røgsuger kan du nemlig slippe for det hårde arbejde og nyde de hyggelige stunder med familien. Uanset om du har en brændeovn, et ildsted eller en pejs, så kan en røgsuger redde dig fra mange røggener og irritationsmomenter i din hverdag.

Hvordan fungerer en røgsuger?

Årsagen til de gener, der nævnes i ovenstående afsnit, skyldes oftest et for lavt træk i din skorsten, og at der derfor ikke trækkes tiltrækkeligt luft ind i brændekammeret. Den bedste røgsuger på markedet fungerer ved at optimere samarbejdet mellem din skorsten og din brændeovn. Røgsugeren anbringes på toppen af din skorsten, hvorfra den sikrer, at trækket i din skorsten fungerer, som det skal, og at røget føres hele vejen op gennem skortstenen og ikke ender i stuen.

Fordele ved en røgsuger

En velfungerende brændeovn har større betydning, en man lige skulle tro. Den er med til at sprede varme og skaber hyggeligt samvær i rigtig mange hjem. Er den ikke velfungerende, bliver den desværre ofte årsag til mange frustrationer, og den kan ødelægge både indeklimaet, husets beboeres helbred og i nogle tilfælde også det gode naboskab.

Ønsker du et røgfrit hjem, med en brændeovn der ikke kræver udnødigt arbejde, så er en røgsuger den perfekte investering for dig. Nogle af de mange fordele en røgsuger kommer med inkluderer blandt andet:

  • Du slipper for røg- og lugtgener, da røgen fra din brændeovn bliver ført sikkert op gennem skorstenen og kastet godt op i luften.
  • Den giver et sundt og røgfrit indeklima, fordi røgen bliver suget op i skorstenen i stedet for at ende i luften inde i stuen.
  • Den sikrer en langt bedre brændeøkonomi, da ilden i pejsen får de bedste forhold. Du får derfor ikke et unødvendigt overforbrug af brænde.
  • Din brændeovn bliver lynhurtigt varm, hvilket giver den renest mulige forbrænding.

 

Photocredit: Ashim D’Silva / Unsplash.com

Share: