ShoppingSponsoreret

Sådan gør du julegaven mere personlig

Indpakket julegave

Juletid er lig med gavetid. Det er i dag i ligeså høj grad gavernes og kapitalens fest, som det er hjerternes fest. Dog skal man huske på, at det trods alt er de færreste, der ligefrem bliver kede af at få sig en gave, som de ønsker sig højt.

Spørgsmålet er i stedet, hvad gør man, hvis modtageren ikke ønsker sig noget eller én, der ligefrem frabeder sig at få en gave. Det kan også være, at du selv gerne vil stå lidt af gaveræset.

I begge tilfælde kan svaret dog være så simpelt, som at du bare skal sørge for at gøre gaven mere personlig – lettere sagt end gjort – jeg ved det. Det er netop også derfor, at jeg her vil dele mine bedste tips til at gøre julegaven mere personlig.

 

Personlige oplevelsesgaver

Vi starter stille og roligt ud og holder os fortsat indenfor en type af gave, der kan være mere eller mindre personlig afhængigt af, hvad og hvordan du giver gaven. Skal du give en julegave til hende, vil det eksempelvis hurtigt blive upersonligt, hvis du kommer med en tilfældig GoDream boks eller neglebehandling for to, så hun kan tage en veninde med. Ikke fordi der er noget galt i det.

Men hvis det skal være personligt, må du sætte dig selv i spil. Du skal give en oplevelsesgave, hvor du selv indgår som et element, og hvor du allerede har taget stilling til spørgsmål om hvor og hvordan, så det eneste modtageren skal gøre er at møde op.

For eksempel kan du lave en fysisk kalender til modtageren, hvori du på udvalgte datoer har skrevet, hvad I skal lave sammen på den pågældende dag. Det behøves ikke være dyre ting. Det vigtigste er, at I får brugt tid med hinanden.

 

Lav julegaven selv

Du behøves ikke være et DIY-geni for at frembringe en julegaven, som du selv har lavet. Rundt omkring på det store internet kan du finde et hav af opskrifter på alverdens ting, som du selv kan lave, og som ikke behøves at være noget bras. Eksempelvis er det blevet populært at hælde brød og kageblandinger på glas og give det sammen med en øvrig instruks om, hvilket vådt der skal tilsættes samt bagetider.

Skal det være mere personligt, skal du igen komme mere i spil. For eksempel kan du tage et indkøbsnet, en gang maling og sætte dit eget håndtryk på nettet, så modtageren har dig med hver gang hun er ude og handle. Du kan også købe en støbesæt og foreslå, at I sammen får støbt jeres flettede hænder til en unik skulptur, der både giver et sjovt minde og samtidig agerer kunstnerisk brugskunst til boligindretningen.

 

Billede: Mel Poole / Unsplash.com

Share: