BoligindretningShoppingSponsoreret

Getaway i Danmark – Brug en weekend i Aalborg

par kigger på båd ved getaway i aalborg

Der er efterhånden flere og flere, der vælger at holde ferie i skønne Danmark. Her stiller vi skarpt på alle de muligheder, der er, hvis du vælger Nordens Paris, som Aalborg også kaldes, som dit næste getaway.

 

Gæstfrie Aalborg

Aalborg er vant til at have gæster, så du kan vælge mellem alle mulige former for overnatning. Du kan bo billigt på hotel eller pensionat, både lidt uden for byen, men også meget centralt i midtbyen. Eller du kan vælge et af byens luksushoteller. Når først du er installeret, vil du hurtigt opleve, at du let kan bruge en hel weekend i Aalborg væk fra hverdagens stress og jag med kunst og kultur, shopping og restauranter og meget mere. Få et overblik over tilbuddene her.

 

Kunst og arkitektur i Aalborg

Den verdensberømte arkitekt og designer Alvar Aalto tegnede Aalborgs kunstmuseum, Kunsten, tilbage i 1972. Museet har lige siden været et must for både kunst- og arkitekturinteresserede fra hele verden.

Aalborgtårnet er også et besøg værd. Her har man siden 1933 kunnet nyde den smukke udsigt over Aalborg fra det 55 meter høje udsigtstårn, der i øvrigt ligger meget tæt på Kunsten.

Utzon Center har også til huse i Aalborg. Den danske arkitekt, Jørn Utzon, er nemlig opvokset i Aalborg. Udover udstillinger om arkitektur, teknologi og design findes der også på Utzon Centret en meget velrenommeret restaurant. Den kaldes meget passende for “Jørn”.

 

Kultur i elværk og havnebad

Er du mere til musikalske oplevelser, finder du også det det multifunktionelle Musikkens Hus i Aalborg. Det rummer både Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg Universitets musikuddannelser, Aalborg Symfoniorkester samt spisehus og ikke mindst et stort og flot koncerthus.

Aalborgs gamle elværk, Nordkraft, er blevet forvandlet til endnu et af de spændende kulturelle tilbud i Aalborg. I bygningerne finder man både caféer, restauranter, spillesteder, biograf og kunsthal.

Mangler du et sted, at køle ned i det varme sommervejr, er Aalborgs havnebad virkelig en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for. Det er kæmpestort og nyrenoveret og byder sine gæster velkommen med de mest moderne faciliteter.

 

Shoppingmuligheder

Aalborg har de bedste shoppingmuligheder. Både i de små og store gågader, i shoppingcentrene og i de gamle, snørklede gader finder du alt fra små, hyggelige specialbutikker til lokale design- og møbelforretninger samt store internationale brands.

 

Shoppingcentre i Aalborg

Friis Shoppingcenter er centralt beliggende ved den centrale gågade, Nytorv, i Aalborg, og centret byder på alt, hvad hjertet begærer af shopping, frisører, fitness og restauranter.

Hos Friis Shoppingcenter får du ikke bare en lækker shoppingoplevelse med lange åbningstider fra 10 til 19 på alle hverdage, en times gratis parkering og mange oplevelser. Her kan du nemlig kombinere din shoppingtur med både fitness hos FitnessWorld, beauty treatments hos Scandic Nails og restaurantbesøg hos D´let eller en af de andre lækre caféer og spisesteder.

Friis Shoppingcenter har gennemgået en kæmpe renovering over de senere år og kan nu byde velkommen til et topmoderne shoppingcenter centralt beliggende i Aalborg. Friis shoppingcenter tilbyder også ofte events, konkurrencer og kunst for centrets besøgende kunder.

Friis Shoppingcenter har for få år siden åbnet dørene til et nyindrettet Magasin på 7.500 kvadratmeter med mange prominente brands. Også Jysk har en stor flot afdeling i Friis Shoppingcenter, specielt tilpasset med et urbant sortiment, som passer til beliggenheden. Derudover ligger Nordjyllands største H&M med de nyeste kollektioner af både mode- og sportstøj til hele familien og en stor afdeling af H&M Home.

Storcentret Salling har også en stor afdeling i Aalborg med mange butikker, caféer, restauranter og lounges. Storcentret omfatter desuden 1.300 kvadratmeter rooftop med udsigt over både byen og fjorden.

Er du mere til udendørs shopping, er den største gågade, Bispensgade, absolut et godt valg. Gågaden er ekstra bred, så selv når det emmer af liv og travlhed, føles den ikke overfyldt. Også Algade er en god og centralt beliggende gågade. Her finder du blandt andet Sallings hovedindgang.

 

Cafe og restaurant

Aalborg er også hjemby for mange caféer og restauranter. Uanset hvad du har lyst til at spise eller drikke, kan du finde et sted, der leverer præcis det, du søger. Det er lige fra store gastronomiske oplevelser til lette retter og cafe latte på fine små caféer.

 

Natteliv

Og vi kan, selvfølgelig, ikke komme udenom nattelivet. Aalborg er jo hjemsted for den vidtberømte festgade, Jomfru Ane Gade, som der altid er gang i, både før og efter byens andre butikker lukker. Her behøver du ikke lede længe efter lige præcis den stemning, du søger.

 

Alt i alt er der med med en smule planlægning alle muligheder for at tage et dejlig getaway fra hverdagen i Nordens Paris, Aalborg.

 

Billede: Diana Aishe / Unsplash

Share: