DIYSponsoreret

5 tips til at skabe New York-stemning i din københavnerlejlighed

Ægte New Yorker lejlighed i København

Vil du have lidt af den cool og rå New Yorker-vibe i din egen lejlighed? Det er slet ikke svært. Tænk i glasvægge, betongulv, sorte møbler og metal, og tilføj lidt træ i varme nuancer, så har du fanget den rå og charmerende stemningen. Læs mere her, og se hvordan du skaber stemningen.

1) Tilføj glasvægge mellem dine rum

Store åbne rum adskilt af glasvægge er indbegrebet af et klassisk New Yorker-loft. Det giver nemlig et helt særligt lys i lejligheden, da lyset nemmere kan skinne igennem alle rummene. Udnyt det i din egen lejlighed ved at bruge forskellige former for vinduer og vægge af glas i dit hjem. Det kan være mellem dit kontor og resten af stuen, eller ud til køkkenet, hvor du gerne vil kunne lukke døren. Gå efter de industrielle vinduer med jern. Det giver det perfekte look til hjemmet.

 

2) Gå efter sort, hvid og træ

New Yorker-lejligheder er kendetegnet ved at holde sig til de sorte, hvide og grå nuancer og i stedet fokusere på forskellige materialer. Det kan være sort metal kombineret med sort træ eller beton kombineret med andre grå nuancer. Det er derfor kombinationen af de enkle farver og materialer som læder, marmor og jern, der er med til at gøre stilen både blød og rå. Vil du gerne have lidt varme toner i det stilrene udtryk, så tilføj forskellige træmaterialer, der stadig fremstår rå eller nærmest ubehandlet. Det skaber en fin kontrast, uden at det forstyrrer det luksuriøse og cool udtryk.

 

3) Lav betongulve på badeværelse og køkken

De fleste New Yorker-lejligheder har beton på gulvet både i det store køkkenalrum og på badeværelset. Beton er nemlig det helt perfekte materiale til at skabe et råt og industrielt udtryk, som stadig er brugbart og hyggeligt. Du kan sagtens selv lave betongulv i dit køkken, uden at du behøver brække hele gulvet op. Du kan for eksempel bruge Conteco beton til gør det selv arbejde, der er lavet til, at du selv kan lægge det på. Brug beton uden på dit originale gulv på badeværelset eller køkkenet, og få et smukt og elegant betongulv, der passer helt perfekt i en New Yorker-lejlighed.

 

4) Tilføj metalreoler og stole

Vil du skabe et industrielt udtryk i dit hjem, så tilføj forskellige møbler i metal. Det kan være rå metalstole, som du kan sætte sammen med et træbord. Det kan også være en helt metalreol i sort, som får lov til at fylde hele den ene væg i din lejlighed. Det giver både ro og kant i hjemmet. Du kan selvfølgelig også kigge efter industrielle lamper og borde. Der findes masser af både nye udgaver og vintagelamper. Mange vintagebutikker er nemlig begyndt at sælge de industrielle møbler fra blandt andet Frankrig.

 

5) Lav rå murstensvægge

De rå murstensvægge er med til at bryde det ellers stramme sorte udtryk op. Det giver nemlig en kant og varme til rummet, uden at du går på kompromis med det ellers stilrene og rå udtryk. Netop derfor kaldes de rå murstensvægge også New Yorker-vægge i daglig tale. Du kan nemt selv lave dine vægge, hvis du har en lejlighed med mursten under tapetet.

 

Billede: Eduardo-Silva / Pixabay.com

Share: